Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Horovov Zemplín 2019

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 24. október 2019, 06:20
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Zuzana Mattová, jaz. korekcia článku Mgr. Zuzana Mattová

  • 23-október-2019 06:16
Horovov Zemplín 2019

Na pôde Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach sa aj tento rok našlo niekoľko recitátorov z radov budúcich zdravotníkov, farmaceutov a masérov, ktorým učarovalo poetické slovo. Chvíľkou poézie si prišli uctiť nášho regionálneho básnika Pavla Horova a zmerať si sily v recitácii básní na školskom kole Horovovho Zemplína, ktoré sa konalo 18. októbra 2019.

Prednesy žiakov odborne zhodnotila porota v zložení Mgr. S. Zúbková, PhDr. A. Köverová, PhDr. B. Lojanová, Mgr. M. Kirnágová a Mgr. Z. Mattová.

Výber prednášaných básní bol naozaj pestrý, recitátori siahli po tvorbe M. Válka, J. Lenka, V. Reisela či M. Lasicu. Niektorí žiaci nás milo prekvapili a svojím prednesom motivovali ostatných recitátorov do ďalších recitačných súťaží.

Po vypočutí a zhodnotení všetkých prednesov udelila porota za prednes poézie

1. miesto Lenke Semanovej (IV.ZB),
2. miesto Anne Pastelákovej (III.M),
3. miesto Sidónii Balogovej (I. PSA).

Výhercom boli udelené diplomy a vecné ceny, sladkú odmenu však dostali aj ostatní recitátori.
Víťazi budú našu školu reprezentovať na 43. ročníku okresného kola súťaže v umeleckom prednese poézie Horovov Zemplín, ktoré sa uskutoční 14. novembra 2019.
Držíme im palce a želáme veľa šťastia!

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft