Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

KURZ NA OCHRANU ŽIVOTA A ZDRAVIA 2021/2022

  • Ostatná aktualizácia: utorok, 05. október 2021, 22:49
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Marcel Makovič, jazyková korekcia PhDr. Bibiána Lojanová

  • 20-september-2021 22:49

V dňoch 06. – 08. septembra 2021 sa žiaci III. PSA, III. PSB, III. PSC, III. FL a III. M zúčastnili Kurzu na ochranu života a zdravia. Kurz bol zameraný na turistiku a orientáciu v prírode, ako aj na upevnenie a zopakovanie zásad pri poskytovaní prvej pomoci a riešenia mimoriadnych situácií.

Pod vedením svojich učiteľov a inštruktorov žiaci absolvovali formou dennej dochádzky, v pondelok prácu na jednotlivých stanovištiach v lokalite Hrádok v Michalovciach (s aktívnym poznávaním flóry v uvedenej lokalite), v utorok zážitkovú pátraciu hru s aplikáciou Actionbound v okolí mesta Michalovce a  v stredu turistickú vychádzku k prímestskej časti Zemplínskej šíravy (spojenú s hľadaním skrýš, tzv. „kešiek“). Novinkou v realizácii kurzu bolo pre žiakov využívanie mobilných telefónov, resp. aplikácií, ktoré im pomáhali plniť jednotlivé úlohy, spomeniem napr. aplikáciu PlantNet slúžiacu na rozpoznávanie rastlín alebo aplikácie Geocaching a Mapy, ktoré im pomáhali nájsť skrýše a orientovať sa v prírode, ako aj aplikáciu Actionbound určenú na hranie, ale aj vzdelávanie, pomocou zážitkových pátracích hier. Záver kurzu tvorili prezentácie jednotlivých tried, v ktorých zhrnuli svoje poznatky, týkajúce sa prírody, turistiky a pod.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft