Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Sviatky Veľkej noci

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 01. apríl 2021, 21:41
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Iveta Rusnáková, Mgr. Jana Poľašková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 01-apríl-2021 21:22
Veľká noc 2021

Veľkonočné sviatočné dni patria k takzvaným pohyblivým sviatkom, ktoré nemajú svoj pevný termín v kalendári. Pravidlá pre určenie najväčších sviatkov kresťanov sú veľmi staré. Stanovil ich ešte v roku 325 cirkevný koncil v Nikaii a odvtedy sa nezmenili. Veľká noc sa začína vždy v nedeľu po splne, ktorý nasleduje po dni jarnej rovnodennosti. Nemôže byť teda skôr ako 22. marca a neskôr ako 25. apríla.

V myslení nás a našich rodičov sa spája nielen s kresťanským významom a oslavou zmŕtvychvstania Ježiša Krista, ale najmä s príchodom jari.
Po dlhej a vyčerpávajúcej zime prichádza konečne teplo a príval energie. Začína sa prebúdzať príroda, kvitnú kvety, slnečné lúče sú intenzívnejšie.
Veľká noc 2021 sa však bude líšiť od podoby, ako ju poznáme. Poznačia ju najmä opatrenia a obmedzenia súvisiace s pandémiou. Napriek tomu využime čas týchto sviatkov nielen na upratovanie a prípravu chutných jedál, ale hlavne na relax a vytvorenie rodinnej pohody.

Veselú Veľkú noc za interiér školy Vám želajú Mgr. Rusnáková a Mgr. Poľašková.

Šibi - ryby, mastné ryby, kus koláča od korbáča a vajíčka do košíčka. Až mi nedáš dve vajíčka, daj mi aspoň makovníčka. Ešte k tomu groš, aby bolo dosť!

 

Výzdoba na chodbe

 

Výzdoba na sekretariáte 

 

Výzdoba u ekonomického úseku

Čítajte viac: https://zena.sme.sk/c/22625731/velka-noc-2021.html
Čítajte viac: https://zena.sme.sk/c/7726341/co-hovori-velka-noc-a-tradicie-modernym-detom.html

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft