Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

„ Život lieku od výroby do expedície v lekárni“

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 25. apríl 2019, 06:09
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PharmDr. Martina Jusková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 18-apríl-2019 16:00
Exkurzia v spoločnosti PHOENIX Zdravotnícke zásobovanie expedičné miesto v Košiciach

Dňa 28.3.2019 a 4.4.2019 sa žiaci III. a IV. ročníka denného štúdia v odbore farmaceutický laborant zúčastnili exkurzie v spoločnosti PHOENIX Zdravotnícke zásobovanie expedičné miesto v Košiciach. Odborný výklad nám poskytol Mgr. Martin Parilák a Mgr. Zuzana Radvancová. Účelom odbornej exkurzie bolo oboznámiť sa so skladovaním a distribúciou liekov a zdravotníckych pomôcok z expedičných miest.

Firma PHOENIX spolupracuje s približne 1700 lekárňami, výdajňami zdravotníckych pomôcok a nemocnicami na území celého Slovenska. Zabezpečuje im takmer 17 000 tovarových položiek z oblasti liekov, zdravotníckych pomôcok a doplnkového sortimentu.
Exkurzia prebiehala v dvoch etapách. Žiaci rozdelení do dvoch skupín absolvovali prednášku a následne nahliadli do práve prebiehajúcej pracovnej zmeny skladu. Počas prednášky sa oboznámili s históriou spoločnosti, zakladateľmi a filozofiou firmy. Keďže spoločnosť Phoenix úzko spolupracuje s lekárňami siete BENU, oboznámili sa s vizuálom lekární.
V praktickej časti žiaci so zodpovedným farmaceutom prešli halou, kde sa oboznámili s podmienkami veľkodistribučnej praxe, správnym dodržiavaním teplotných aj hygienických podmienok. Následne pozorovali systém baliacich liniek a kontroly správnosti expedovaných liekov. Žiakov poučili o systéme vstupnej kontroly originality liekov a o reklamácii liekov. Taktiež si zopakovali podmienky skladovania omamných a psychotropných látok.
Na základe pozorovania expedičného skladu liekov žiaci pochopili podmienky veľkodistribučnej praxe a systém cesty lieku od výrobcov liekov až do lekární.
Ďakujeme spoločnosti Phoenix za možnosť účasti v rámci odbornej exkurzie v pracovnej prevádzke, za pohostinnosť a priateľský prístup.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft