Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

17. november – Svetový deň predčasne narodených detí

  • Ostatná aktualizácia: streda, 16. november 2022, 12:33
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Adriana Brhlíková, jazyková korekcia PhDr. Bibiána Lojanová

  • 16-november-2022 12:21
17. november – Svetový deň predčasne narodených detí

Predčasný pôrod predstavuje závažné riziká, kedy na svet prichádzajú krehké bábätká, doslova bojujúce o svoje zdravie a budúcnosť. Ich štart do života sa veľmi líši od donosených bábätiek a kým sa dostanú do náruče svojich rodičov, musia prejsť dlhú a náročnú cestu v nemocnici.

Na Slovensku sa už 11 rokov venuje pomoci a podpore predčasne narodeným deťom a ich rodinám OZ malíček.

November v sebe skrýva viacero symbolov, no pre rodičov a priateľov predčasne narodených detí je mesiacom najmä PURPUROVÝM.

Pri príležitosti purpurového sviatku - sviatku predčasniatok sa organizujú aj na Slovensku rôzne podujatia. Záštitu nad aktivitami prevzala prezidentka SR pani Zuzana Čaputová. 

Každoročne má táto výzva veľký úspech. Jej cieľom je vyjadriť spolupatričnosť s ostatnými, ktorých sa predčasný pôrod priamo alebo nepriamo týka. Rodiny predčasniatok, ich priatelia, podporovatelia, ale aj samotné detičky narodené predčasne sa obliekajú do odevov purpurových odtieňov. Prostredníctvom sociálnych sietí z tohto vzniká krásna pomyselná reťaz, ktorá nás počas svetového dňa spája a dodáva silu a radosť zo zázraku života, akým predčasne narodené deti sú.

Pripnime si dnes purpurovú stužku a zapojme sa aj my do tejto výzvy na podporu života predčasniatok.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft