Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Výročná schôdza v ILCO KLUBE MICHALOVCE

  • Ostatná aktualizácia: pondelok, 28. jún 2021, 06:14
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Anna Džadová, Mgr. Martina Stanková, Mgr. Jana Poľašková, jazyková korekcia Mgr. Stanislava Markovičová

  • 24-jún-2021 06:03
Výročná schôdza v ILCO KLUBE MICHALOVCE

Každoročne Ilco klub Michalovce organizuje výročnú schôdzu, na ktorej sa stretávajú zdravotne ťažko postihnutí občania - stomici. Stomici sú jednou z najťažšie zdravotne a spoločensky postihnutou skupinou ľudí s umelým vývodom hrubého čreva, tenkého čreva alebo močovodu.

Hlavným poslaním ILCO klubov je pomáhať ťažko zdravotne postihnutým občanom pri prekonávaní dôsledkov ich postihnutia, zmierňovať ich telesné i duševné utrpenie, pomáhať im pri integrácii do rodín i spoločnosti. Poskytuje im poradenské služby v oblasti zdravotnej i sociálnej.

Výbor ILCO klubu Michalovce si naplánoval členskú schôdzu na 23.06.2021. Naši žiaci boli pozvaní na toto stretnutie, aby spríjemnili prítomným ťažké chvíle spojené s ich ochorením krátkym kultúrnym programom. Ema Barkóciová, Viktória Čarná a Natália Kančiová, Viktória Demeterová z I.PSB triedy zarecitovali básne a zatancovali ľudové tance. Spev Kristíny Bučkovej z  II.PSC dopĺňala hra na klavíri v prevedení Miroslava Kozára. Prítomní si zaspievali spolu so žiakmi, čo nás veľmi potešilo. Ich potlesk počas celého vystúpenia, úsmev na tvári, ale aj slzy dojatia – to všetko bolo veľkým poďakovaním účinkujúcim. Veríme, že aspoň na chvíľu zabudli na utrpenie a ťažký boj spojený so stómiou. Možnosť vidieť, ako sa ľudia v klube stretávajú, vymieňajú si názory a skúsenosti bol veľmi poučný. Práve stretnutie so stomikmi našim žiakom ukázalo, že život so stómiou neznamená koniec života, ale ak sa s tým človek naučí žiť, dokáže neľahký boj zvládnuť a viesť plnohodnotný život.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft