Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

1. december - Deň boja proti AIDS

  • Ostatná aktualizácia: streda, 11. december 2019, 06:34
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Ivana Jenčíková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 10-december-2019 19:28
1. december - Deň boja proti AIDS

Deň boja proti AIDS bol prvýkrát organizovaný v roku 1988. Zdravotnícke a iné organizácie na celom svete každý rok upozorňujú na rastúcu epidémiu HIV.

Červené stužky sú symbolom Dňa boja proti AIDS, ktorý si pripomíname 1. decembra. Červená farba je symbolom krvi a života, preto si ľudia na celom svete pripínajú na odev červenú stužku, aby tak vyjadrili solidaritu tým, ktorí bojujú s HIV/AIDS. Je to aj symbol posolstva, porozumenia a dobročinnosti tých, ktorí pomáhajú chorým s HIV/AIDS.

Najvýznamnejšou zložkou boja proti epidémii je prevencia, to znamená vyhnúť sa rizikovému správaniu. Ochorenie AIDS je nevyliečiteľné.

Na Slovensku prebieha už dvanásty ročník tejto kampane a naša škola sa do nej každoročne aktívne zapája. Naším cieľom je naučiť mladých ľudí zaujať správny postoj k vlastnému zdraviu, zdraviu druhých a k hodnotám života.

Táto kampaň nie je spojená s finančnou zbierkou a je podporovaná MŠVVaŠ SR v rámci rozvojového projektu Zdravie a bezpečnosť na školách.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft