Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Svetový deň srdca

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 20. október 2019, 18:00
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Hedviga Šľachtová, Mgr. Erika Bobiková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 03-október-2019 17:46
Poradenské centrum Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Michalovciach organizovalo cyklus prednášok a premietanie výučbových filmov na tému Arteriálna hypertenzia, Zlyhanie srdca a Fibrilácia predsiení. Tento cyklus absolvovali aj študenti našej školy z tried I.M , II.M a II. ZA.

Svetový deň srdca si pripomíname každoročne dňa 29. septembra už od roku 2000. Tento deň je podporovaný Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), Svetovou federáciou pre zdravé srdce (WHF) a organizáciou UNESCO.

Hlavnou myšlienkou tohto dňa je zvýšiť povedomie verejnosti o rizikových faktoroch srdcovo–cievnych ochorení ako je fajčenie, nedostatok fyzickej aktivity, nadváha a obezita, nezdravý spôsob stravovania, vysoký krvný tlak a vysoká hladina cholesterolu. Súčasne ide aj o propagáciu významu prevencie týchto ochorení. Poradenské centrum Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Michalovciach pri tejto príležitosti organizuje cyklus prednášok a premietanie výučbových filmov na tému Arteriálna hypertenzia, Zlyhanie srdca a Fibrilácia predsiení. Tento cyklus absolvovali aj študenti našej školy z tried I.M , II.M a II. ZA.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft